Grovsøm

Oppsying og søm

På mange ting slites sømmene etter langvarig bruk, eller tråden revner ved uhell eller overbelastning. Vi kan sy opp og forsterke sømmer på skinn, lær, skai og tekstil, o.l. med maskinene våre, og kan betjene sko, vesker, plagg, reisegods og sportsutrustning.

Gore-Tex / membran

Veldig mange sko og plagg i dag bruker Tex-teknologi for å gjøre plagget vanntett, men fortsatt pustende. Når det er praktisk og teknisk mulig vil vi alltid unngå å sy gjennom slike lag, slik at plagget beholder sin originale funksjon lengst mulig. Vanligvis innebærer dette at vi går inn i foret på et eller flere punkt. Vi utfører ikke ny tape-ing på slik teknologi.

Lapping

Ved revnede eller veldig slitte materialer kan vi sette I nytt materiale inni eller utpå og feste det sikkert sammen igjen. På skinn kan vi ofte laminere hull og rift, og på tekstil må det ofte også syes.

Helkappefor

En meget vanlig slitasje på sko er at foret eller helkappa bak I skoen trøes ned og skades eller slites over tid. På slike reparasjoner settes det inn nytt skinn eller tekstil over skaden, eller helkappa og foret byttes. Det nye foret limes og/eller syes fast.

Borrelås og strikk

De fleste borrelås og strikk lar seg bytte. De brukte tas forsiktig ut og nye settes inn og syes på plass. Strikk må av og til prøves for å få rett passform. Justering av slike løsninger er også mulig.

Knapper, snøringer og trykknapper

Vi har et utvalg av de mest vanlige trykknappene for å bytte slitte og løsnede knapper, eller å sette i nye. Sydde knapper, jeansknapper og hekter av forskjellig slag kan også monteres, samt snøreringer og kroker.

Veskelås, karabinkroker, o.l.

På vesker, ryggsekker og reisegods kan låser, spenner, remmer, kroker og annet repareres eller byttes. Det finnes mange ulike patenter tilgjengelig og vi kan skaffe gods I både metall og plast, og gjenstille eksisterende løsninger eller lage nye.